BAD & SIM

Detta utbud finns på Premium Hälsan Landvetter

SIMSKOLA

I simskolan tränar barnen i vår varmvattenpool (32°C) på de vanligaste simsätten och tar olika simmärken. Det finns tre olika nivåer i vår simskola.

Hos oss jobbar är 16 välutbildade simlärare som ser fram emot att ta emot era barn! Alla har genomgått utbildning via Svenska livräddningssällskapet (SLS) och har välplanerade simlektioner utefter SLS riktmärke, att kunna livrädda sig själv och andra. Denna tanke genomsyrar all vår simverksamhet, från babysim upp till vuxensim (pt.lektioner)

Vem kan simma med oss? Vi har en åldersgräns på 5 år. Detta är dock individuellt och handlar inte endast om simkunskap. Det handlar mycket om den mentala mognaden. Då vår pool är djup 120-140 cm är det viktigt att barnet kan ta instruktioner, följa regler och inte handla impulsivt.

Intensiv simskola innebär att lektionerna är fördelade på 8 tillfällen under 2 veckor, varav ett tillfälle är en livräddnings lektion och en lektion är märkestagning.


Nivåer och tider:

Start 1: den 20:e maj – Måndag – torsdag

16:45 Krabban (Nybörjare nivå)

17:20 Grodan (fokus på teknik)

17:55 Grodan (fokus på teknik)

Start 2: den 10:e juni – Måndag – torsdag

16:45 Krabban (Nybörjare nivå)

17:20 Grodan (fokus på teknik)

Pris: 8 tillfällen 1 200kr + entrékort för inträde till våra lokaler tillkommer på 99kr/familj/termin.

Vid frågor vänligen ring receptionen på 031-26 00 13 eller maila till simskola@premiumhalsan.se

Bokning görs under fliken ”boka gruppträning”


Start den 19:e augusti

14 tillfällen

Pris: 2 230 kr

* Entrékort för inträde till våra lokaler tillkommer på 99kr/familj/termin

Gör bokningen via en dator. Det kan uppstå problem med betalningen om bokningen sker via en mobil eller platta

Ångerrätt. Vi följer lagen (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Tänk på att du har 14 dagars ångerrätt när du bokar din simkurs via vår hemsida. Ångerfristen börjar gälla den dagen du bokar kursen. Om ni vill utnyttja er ångerrätt måste ni meddela oss innan ångerfristen löper ut. Ni kan lämna ett sådant meddelande till oss genom att kontakta simskola@premiumhalsan.se Efter att ångerfristen löpt ut är er ångerrätt förbrukad.

I samtliga grupper har vi livräddningsveckor där barnen får lära sig att livrädda sig själva och även bogsera en kompis. (i Grodan och Sälen)

Att tänka på: Om ni misstänker att ert barn kan ha problem med att följa instruktioner eller har koncentrationssvårigeter är ni välkomna att boka pt.lektioner (privatsim). Då simmar ert barn tillsammans med en simlärare i 30 minuter. Dessa bokas via mail till simskola@premiumhalsan.se

Vid frågor gällande simverksamheten kontakta: simskola@premiumhalsan.se

Inbetald avgift bekräftar din bokning. Vid uppvisande av sjukintyg kan avbokning och återbetalning av kvarvarande lektioner göras mot en avgift på 200:-.

* Entrékort för inträde till våra lokaler tillkommer på 99kr/familj/termin.

Nybörjargrupp, inga förkunskaper krävs.

Vi tränar vattenvana och lära oss grunderna i att kunna livrädda och själva och andra. Det innebär bland annat att vi tränar på att falla från en brygga, rotera och ta oss tillbaka till kanten. Vi tränar även bröstsim och konsten att flyta.

Fortsättningsgrupp. För att börja i grodan ska barnen ha klarat märkena doppingen, krabban blå och krabban röd. Detta innebär att barnet ska kunna:

 • Doppa huvudet
 • Hoppa i från kanten och ta sig tillbaka själv (hundsim duger fint)
 • Hoppa i från kanten, lägga sig och flyta, samt ta sig tillbaka. (hundsim duger fint)
För att börja i Sälen ska barnet ha klarat kraven i Grodan:
 • Simma 10 m bröstsim
 • Simma 10 m ryggsim med bröstbentag och liksidigt armtag.

Fortsättningsgrupp efter sälen. I denna grupp skall barnen ha tagit Järnbojen samt själv ta med sig simglasögon.

Täcker följande:

 • Bronsbojen: 150 meter valfritt simsätt i magläge samt 50 meter ryggsim med bröstbentag, i en följd. Därefter bogsering 25 meter med jämnstor kamrat i livboj. Mun mot mun andning, larmrutiner samt stabilt sidoläge. Båt och isvett
 • Simborgarmärket: 200 meter valfritt simsätt. Bröst eller ryggsim på djupt vatten utan tidtagning. Simborgarmärket bör man ta varje år för att testa ens simkunnighet.
 • Vattenfys
 • Fokus på tekniken i bröst och ryggsim
 • Introduktion tävlingssim bröst och ryggsim
 • Introduktion av grunderna i crawl
 • Livräddning med både livlina och livboj

Vem kan gå Späckhuggaren?
Späckhuggaren är till för de som redan kan grunderna i bröst och ryggsim men är intresserad utav crawl och tycker det är kul med vatten! Vi fokuserar mycket på just crawl och mer
utvecklad livräddning vilket gör det enklare om ditt barn tycker det är roligt!


Utrustning:

För späckhuggaren behöver man en simglasögon samt ett par helfotsfenor.

Täcker följande:
● Silverbojen: 100 meter valfritt simsätt. 50 meter med livboj följt av 50 meter
bogsering med jämnstor kamrat i livboj. Start i vattnet för 25 meter simning med
livboj. Upptagning av räddningsdocka på ca. 2 meter djup (alt våran pool) 25 meter
bogsering av jämnstor kamrat i livboj. Kunna mun mot mun metoden, larmrutiner
samt stabilt sidoläge.
● Vattenfys
● Mestadels crawl baserat- fokuserar mycket på teknik från början
● Andningsteknik inom crawl
● Tävlingssim i alla simmen- Rygg, bröst och crawl
● Mer avancerad livräddning med hjälp av livlina, livboj, rädda docka på botten samt
stabilt sidoläge, mun mot mun metoden, larmrutiner samt bad, båt och isvett

VATTENGYMPA

Vattengympa är en motionsform som verkligen passar alla. Med sina mjuka rörelser är den skonsam mot hela kroppen. Samtidigt gör vattnets motstånd att rörelserna kan blir riktigt jobbigt för musklerna. I vattengympan är det lätt att träna utifrån sin egen takt och nivå. Passen leds av kunniga och certifierade instruktörer till positiv och peppande musik som ger ett extra lyft.

Prislista
16 tillfällen (start v.3)2 080 kr
Öppna grupperna finns under fliken ”Boka gruppträning”Boka här

* Entrékort för inträde till våra lokaler tillkommer på 99kr/familj/termin

Öppna grupper:
Tisdagar 09:30
Fredag 11:00

Viktigt att tänka på innan ni börjar:

Vi är mycket måna om säkerhet vid träning i vattnet.

Alltid gå lugnt och försiktigt vid poolkanten (halkrisk)

Innan varje pass är det också jätteviktigt att alla duschar kroppen OCH håret. Detta för att minska klorhalten i vattnet. Smuts i vattnet kräver högre klorhalter vilket ökar risken för överkänslighet och allergier, därför ber vi er att vara extra noga med detta.

Lite kuriosa: Det behövs samma klorhalt för 100 rena personer som för en smutsig..

Har ni frågor är ni alltid välkomna att kontakta oss,

Telefon receptionen: +46 31 26 00 13 eller mail: simskola@premiumhalsan.se

Vi hoppas att ni kommer att trivas hos oss!

Babysim

En aktivitet för de allra minsta. Babyn skall väga minst 4 kg och naveln ska vara läkt för att kunna deltaga. Vi vill att babyn är minst 3 månader innan ni börjar. Att babysimma är härlig aktivitet för förälder och barn i varmvattenpool (32°C). Det är 10 barn med en förälder i vattnet i varje grupp.

Precis som vår simskola genomsyras babysimmet av Svenska livräddningssällskapets filosofi, att kunna livrädda sig själv. I samtliga grupper tränar vi barnen i att rotera från magen till rygg, flyta med hjälp samt att rädda sig själv om man fallit i vattnet. Dyket är en central del i babysim vilket vi utvecklar i alla nivåer. Vi sjunger och leker för en trivsam och givande stund i vattnet. Det som skiljer grupperna åt är hur vi utvecklar och utmanar barnen (och de vuxna) i de olika övningarna.

Tisdag 12/3Onsdag 13/3 
Nybörjare 10.35
Nybörjare 11.05
 
Nybörjare 11.10
Fortsättning 11.40
 
Fortsättning 2 11.45
Nybörjare 12.15
 


Start v.11

8 tillfällen 
Pris: 1 600 kr
* Entrékort för inträde till våra lokaler tillkommer på 99kr/familj/termin

 

Ångerrätt.

Vi följer lagen (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Tänk på att du har 14 dagars ångerrätt när du bokar din simkurs via vår hemsida. Ångerfristen börjar gälla den dagen du bokar kursen. Om ni vill utnyttja er ångerrätt måste ni meddela oss innan ångerfristen löper ut. Ni kan lämna ett sådant meddelande till oss genom att kontakta simskola@premiumhalsan.se Efter att ångerfristen löpt ut är er ångerrätt förbrukad

Nybörjare: Föräldern och barnet skall känna sig trygga tillsammans i vattnet. Barnet skall känna sig bekväm med att få vatten över huvudet. Barnet skall även kunna röra sig fritt över vattnet med den vuxnens hjälp likaså se ett samband med sina egna rörelser och förflyttning i vattnet.

Fortsättning: Barnet skall lära sig hålla fast vid kanten. Rotera från mage till rygg med hjälp av den vuxne. Vid ”hopp” från kanten skall barnen lära sig att invänta ett okej, lika så simma fria sim till den vuxne.

Fortsättning 2: Lära sig simma till kanten, ta sig upp från bassängen på egen hand. Flyta på rygg med hjälp. Vid dyk, ta tag i den vuxnes tummar och dra sig upp samt med hjälp kunna vända tillbaka till kanten.

Det är jätteviktigt att ni har en babysimsbadbyxa på bebisen som sitter åt ordentligt runt lår och mage så att det inte läcker ut bajs. Misstänker ni att bebisen har bajsat tittar ni efter på land. Skulle badbyxan läcka måste bassängen stängas av eftersom det då kommer ut bakterier i vattnet. Det går alltså inte bra att bada med en vanlig baddräkt eller boxershorts. Badblöjor används ej då det påverkar bebisens placering i vattnet. 

För att det inte ska bli för många i bassängen är det endast en vuxen som får vara med och bada.

Tänk på att vara här i god tid så att ni hinner byta om, duscha och ev. mata bebisen innan lektionen. De första gångerna behöver ni inte duscha bebisarna eftersom de snabbt blir väldigt trötta. Men det är viktigt att ni föräldrar duschar både kropp och hår eftersom klorhalten ökar när det kommer smuts i vattnet, vilket ökar risken för överkänslighet och allergier, speciellt hos bebisarna som är extra känsliga. Lite kuriosa: Det behövs samma klorhalt för 100 rena personer som för en smutsig.

Om ni inte vill blöta ner håret har vi badmössor till försäljning i vår reception.

Stanna hemma från babysimmet om barnet har feber eller är ”hängigt”, har ögoninflammation (tills ögonen slutat rinna) eller om barnet har ett öppet sår.

Vår simskola har en egen facebooksida, där lägger vi upp all information som rör vår simverksamhet, även babysimmet, så kika gärna in där! Det går bra att besöka sidan även om ni inte har en egen facebooksida. 

Har ni frågor är ni alltid välkomna att ringa oss på tel: 031-26 00 13 eller maila till simskola@premiumhalsan.se

Vi hoppas att ni ska trivas hos oss!
Bokning är bindande. Vid uppvisande av sjukintyg kan avbokning och återbetalning av kvarvarande lektioner göras mot en avgift på 200:-.

SMÅBARNSIM

I dagens simskola lär sig barnen så mycket mer än att simma. Idag innebär simskolan vattensäkerhet. Den första kunskapen ditt barn får lära sig i småbarnssimmet är vattenvana. Vattenvana är att kunna balansera, orientera sig och flyta i vattnet. Detta gör vi på ett roligt och lekfullt sätt där du som vuxen hela tiden är med och stöttar ditt barn i vattnet.

Simskolan har en facebookgrupp där vi lägger ut all viktig information. Det går bra att besöka sidan även fast ni inte har en egen facebooksida, ni går då in på adressen: www.facebook.com/groups/215248910801658. Ni kan även hålla er uppdaterade genom att titta på vår anslagstavla som sitter på väggen utanför bassängen.

Prislista
8 tillfällen för Minifirren och Firren – start v.121 410 kr
14 tillfällen för Delfinen och Hajen – start v.342 230kr

* Entrékort för inträde till våra lokaler tillkommer på 99kr/familj/termin

Småbarnssimmet är indelat i fyra grupper utifrån barnets ålder:
• Minifirren: 1-2 år
• Firren: 2-3 år
• Delfinen: 3-4 år
• Hajen: 4-5 år

Viktigt att tänka på innan ni börjar:

Vi är mycket måna om säkerhet vid vår simskola och är därför tacksamma om ni pratar med era barn om detta innan ni kommer till simskolan. Några av våra viktigaste regler är:

Alltid lyssna på simläraren
Alltid ha huvudet ovanför vattenytan (om inte simläraren säger något annat)
Alltid gå lugnt och försiktigt vid poolkanten (halkrisk)

Innan varje simlektion är det också jätteviktigt att alla barnen och föräldrarna duschar kroppen OCH håret. Detta för att minska klorhalten i vattnet. Smuts i vattnet kräver högre klorhalter vilket ökar risken för överkänslighet och allergier, därför ber vi er att vara extra noga med detta.

Lite kuriosa: Det behövs samma klorhalt för 100 rena personer som för en smutsig..

Har ni frågor är ni alltid välkomna att kontakta oss,

Telefon reception: +46 31 26 00 13 eller maila till simskola@premiumhalsan.se

Vi hoppas att ni kommer att trivas hos oss!

Privatsim

Individuell simträning med personlig simlärare. Dessa platser är mycket begränsade och förtur har barn med någon typ av funktionsnedsättning eller äldre barn som skall träna inför simtestet i skolan.

Bokning sker via mail till simskola@premiumhalsan.se (lämna alltid telefonnummer)

Avbokning skall göras senast 24 timmar innan PT-sim. Vid avbokning närmare inpå lektionen eller om ni uteblir ses lektionen som förbrukad.

Prislista (30min per gång)
1 gång420kr
5 gång1850kr
10 gång3350kr
15 gång4750kr
20 gång6000kr

BOKA SIMHALLEN

Du kan boka simhallen med vänner, familj eller din bättre hälft. Ni har hallen för er själva under 1h med upp till 8 personer och har även möjlighet att använda vattenleksakerna, omklädningsrum och bastun. Dessa tider är begränsade och du hittar aktuella tider genom att ringa till reception på 031-26 00 13

Bokning sker antingen via mail till reception@premiumhalsan.se (lämna alltid telefonnummer) eller via telefon på 031 – 26 00 13

Avbokning skall göras senast 24 timmar innan avsatt tid. Vid avbokning närmare inpå eller om ni uteblir ses tiden som förbrukad.

Prislista
1h vuxen150kr
1h barn100kr
1h 0-3 år50kr
Repeterande bokningoffert förfrågan